2018

Școala de navigatori de pacienți oncologici - Asociația Amazonia

Asociația pentru prevenția și lupta împotriva cancerului Amazonia a implementat în Codul Ocupațiilor din România la sfârșitul anului 2016 ocupația de Navigator de pacienți. Înființat în SUA de mai bine de trei decenii, sistemul de navigație medicală stabilește faptul că navigatorul de pacienți este o interfață între medic și pacient și are rolul de a explica pe înțelesul oamenilor diagnosticul primit. Navigatorul de pacienți nu se substituie medicului, ci doar ghidează pacientul, ajutându-l pe perioada tratamentului, în calea lui spre vindecare.

Singurul Navigator de pacienți oncologici desfășoară această activitate în Institutul Oncologic București și a ghidat până în prezent peste 3500 de persoane depistate cu o formă de cancer. În acest sens, Asociaţia Amazonia organizează cursuri de navigatori de pacienţi. Cursurile durează în jur de 40 ore, iar cursantul poate alege specializare în diferite tipuri de cancer sau alte boli cronice, rare hematologice etc. În principal, pentru partea de oncologie, specializarea este în cancer de sân pentru primia serie de cursanţi.

Cancel Cancer 2018

Am continuat şi în acest an demersul nostru prin care îndemnăm femeile să afle că sunt bine, am discutat despre depistarea precoce a cancerului de sân şi am oferit peste 1.500 de ecografii gratuite şi peste 50 de mamografii gratuite. Am fost în 16 oraşe (Alexandria, Slatina, Petroşani, Reşiţa, Lugoj, Arad, Satu-Mare, Slobozia, Tulcea, Vaslui, Piatra Neamţ, Botoşani, Câmpina, Codlea, Sighişoara şi Bistriţa), în parcările supermarketurilor Kaufland şi am oferit femeilor care s-au prezentat în zona Cancel Cancer o consultaţie senologică gratuita (anamneza, examen clinic, ecografie de sân şi daca este nevoie recomandare pentru mamografie.)

Asociaţia M.A.M.E

Pusă în faţa unui diagnostic grav sau a suspiciunii de cancer de sân, de cele mai multe ori, pacienta se simte copleşită şi dezorientată şi nu ştie la ce spital sau medic specialist să meargă sau ce investigaţii medicale să efectueze, mai cu seamă dacă până în acel moment nu a avut un istoric medical. În acest sens, Asociaţia M.A.M.E., la sfatul medicilor colaboratori, oferă informare şi îndrumare către specialiştii şi clinicile abilitate pentru rezolvarea problemelor cu care acestea se confruntă. Avon sprijină Asociatia M.A.M.E de trei ani pentru a putea oferi femeilor diagnosticate cu cancer de sân consiliere psihologică, juridică şi medicală.

Fundaţia Policlinici Sociale "Regina Maria"

Ştiai că pentru sistemul medical din România, pacientele care nu au asigurare medicală nu exisă? Anul acesta am oferit 50 de mamografii gratuite femerilor în nevoie care au apelat la Fundaţia Policlinici Sociale "Regina Maria".

Partenerii noștri:

Fundația Regina MariaAsociația AmazoniaAsociația M.A.M.E.Caravana cu mediciFederația Asociațiilor Bolnavilor de CancerFundația Prețuieste ViațaHospice Casa Sperantei

Vino alături de noi, înscrie-te aici pentru a primi
noutăți despre activitățile noastre:


© 2018 AVON COSMETICS ROMÂNIA Politica de prelucrare a datelor personale Politica Avon privind modulele cookie CONTACT