2017

Cancel Cancer 2017- În 2016 am oferit tuturor participanţilor (5000) la Marşul Roz ecografii gratuite. Din păcate, numărul femeilor care s-au programat ulterior evenimentului au fost foarte puţine. Aşa că ne-am gândit să fim şi mai aproape de ele şi să mergem direct către ele fără să le mai dăm motive să spună "cancel" unei programari. Aşasar, cabinetul medical  CancelCancer a fost în parcările Kaufland din 8 oraşe, unde un medic specialist Regina Maria a realizat ecografii gratuite, în perioada noiembrie-decembrie. 1500 de ecografii au fost realizate în cele 8 oraşe. 
 
 
Seminarii "O lecţie de viaţă" desfăşurate de Asociaţia Amazonia. Au avut loc 12 seminarii în care aflam informaţii utile privind prevenţia, drepturile pacientului oncologic, importanţa suportului psihologic, experienţe din viaţa pacienţilor. Persoanele participante au putut beneficia gratis de un consult la sâni oferit de un medic chirurg oncolog cu competenţa în senologie din Institutul Oncologic Bucureşti. În cazul în care au avut nevoie de investigaţii suplimentare au fost preluate şi îndrumate de Victoria Asanache, navigator de pacienţi oncologici. 
 
Revista Sante

Despre SANté! foarte pe scurt vă putem spune astfel:- este numele revistei scrisă de două eroine, învingătoare ale cancerului la sân: Theo Pîslaru și Anca Teodorescu.
- este creată în colaborare cu Asociația Amazonia, iar revista are ca principal scop îndrumarea femeilor diagnosticate cu cancer la sân
„Avem nevoie de informare pentru a înţelege mecanismele bolii, pentru a lupta mai bine cu ea şi pentru a ne face viața cât mai uşoară în timpul tratamentului şi după.”

În paginile revistei SANté!veţi găsi de la articole despre tratamente şi despre combaterea efectelor secundare, până la sfaturi despre estetică, nutriţie, recuperare postoperatorie, şi subiecte sensibile precum sexualitate, spiritualitate sau sprijinul celor apropiaţi.

Este pentru prima oară când o asociaţie de pacienţi (Amazonia), un grup de învingătoare (cele şase feţe ale curajului) şi o companie (Avon) îşi unesc forţele pentru a oferi sprijin acolo unde nimeni altcineva nu o face.

Caravana cu medici

În 2017, ne-am promis să ajutăm acolo unde nu o face nimeni altcineva. Astfel, în 2015, am donat un ecograf mobil echipei Caravana cu medici, o echipă pluridisciplinară efectuează analize medicale în comunități rurale izolate, unde cea mai apropiată unitate medicală se află la zeci de km. După 2 ani de caravane, anul acesta am organizat primele evenimente dedicate exclusiv sănătății femeilor (nu doar consultații, ci și educație pentru depistare precoce). Femeile din zonele rurale au avut acces gratuit la servicii medicale gratuite pentru sănătatea sânilor. 

Caravana sănătății femeii, organizată de Caravana cu medici a devenit o prioritate pentru noi întrucât cu fiecare eveniment organizat în satele României ne lovim tot mai mult de prejudecățile și rușinea femeilor care le țin pe acestea departe de medicul ginecolog sau de un consult al sânului. 

În 2017 am organizat trei evenimente dedicate sănătății femeii: comuna Țaga, jud. Cluj,  comuna Sânmartin, jud. Bihor;  comuna Hudești, jud. Botoșani, iar aproape 200 de femei au putut beneficia de un control gratuit.  

„Nu am făcut destul!” - Fundația Asociaților Bolnavi de Cancer

”Nu am făcut destul” este o campanie de testări gratuite pentru femeile din zonele rurale, menită să depisteze cancerul de sân. Am venit în întâmpinarea acestei inițiative a celor de la FABC prin donarea unui ecograf mobil. 
Numai anul acesta, 1000 de femei din Moldova au fost examinate. 
Rezultatele nu sunt deloc îmbucurătoare. 4 din 5 femei nu au fost anterior la un control medical la sân. Peste 15% dintre femeile testate au fost depistate cu probleme la sâni, iar aproape jumătate dintre acestea aveau formațiuni de natură canceroasă. 
Alături de FABC, au fost anul acesta studenții de la Universitatea de Medicină din Iași care s-au oferit voluntari în campanie și au făcut examinări femeilor împreună cu medicii rezidenți.

Donatie de aparatură către Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău

În martie 2017, la Bacău, a avut loc donația celui mai nou echipament medical destinat depistării precoce a cancerului la sân existent în unitatea medicală. Aparatul prin care se vor asigura în cadrul Spitalului Județean de Urgență investigațiile pentru depistarea precoce a cancerului este un ecograf digital Samsung H-60, unul dintre cele mai performante echipamente medicale de pe piață și reprezintă o donație în valoare de 57.000$ a Avon Cosmetics România.
„Era necesar un asemenea aparat la unitatea noastră întrucât, din păcate, numărul de cazuri de cancer la sân este în continuă creștere în județul Bacău. Numai anul trecut s-au identificat încă 214 cazuri. Asta în condițiile în care investigațiile pentru depistarea cancerului la sân prin această metodă au scăzut la unitatea noastră ca urmare a scoaterii din uz a fostului ecograf mamar pe care l-am avut la dispoziție.” Adrian Popa, Managerul Spitalului Județean de Urgență Bacău.

Partenerii noștri:

Fundația Regina MariaAsociația AmazoniaAsociația M.A.M.E.Caravana cu mediciFederația Asociațiilor Bolnavilor de CancerFundația Prețuieste ViațaHospice Casa Sperantei

Vino alături de noi, înscrie-te aici pentru a primi
noutăți despre activitățile noastre:


© 2018 AVON COSMETICS ROMÂNIA Politica de prelucrare a datelor personale Politica Avon privind modulele cookie CONTACT